A bor szeretete, ösztönből jött

Balatonszárszóról jelentkezett be hozzánk az Ösztön Pince tulajdonosa, Széles Zoltán, aki idáig tartó hosszú útjáról mesél nekünk sokat, sokat és még annál is többet.

Tatabányáról indult, majd pedig urbánus környezetben töltötte életének  első négy évtizedét Zoltán, aki ezalatt vállalkozást vezetett, a budapesti belváros mozgalmas világában élte mindennapjait és időnként ábrándozott csak arról, milyen jó is lenne egy saját, önálló ház, telek vagy kert. Olyan családi közegből jött, ahol a bor szeretete felmenőkön átívelt, nem csoda talán, hogy a borok iránti érdeklődés, mindig is meg volt benne.

Zoltán mintája tökéletes a mai világunkban annyira fontosnak számító végzettség kérdésére, hiszen az ő példája szemlélteti a legjobban: karosszéira lakatos végzettségével is kitűnő őstermelő, aki valóban ért ahhoz, amiben jelenleg is tevékenykedik, elvégre szívvel-lélekkel és ösztönből csinálja azt.

Innen is a 2019-ben alapított pince elnevezése, melyre 2016-ban ösztönösen találtak rá és azóta is ösztönösen vezetik: az Ösztön Pince. Ahol azóta temérdek változás és fejlődés vetette kezdetét: 1700 tőke telepítése, a helyi szőlőből borok elkészítése, melyet a legnagyobb gonddal és odafigyeléssel palackoznak.

És persze ha szőlő, akkor bor, ha bor akkor pedig sajt, amivel színesedett az Ösztön Pince kínálata azóta mióta megnyitotta kapuit, melyet megtámogat még a tudásszomj is, amit szakiskolában bővítenek tovább.

Az alázatosan vezetett kisüzemi környezetben pedig olyan nedűk lelnek napvilágot, mint például a Covid Cuvée-nek keresztelt bor, elvégre egy ütős név mellé, ütős bor dukál!

Márpedig aki ilyet alkot, tudjuk jól: hallunk még felőle!

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben