A Folk Metál Forrása: a Dalriada

Újfent egy veterán gyökerekkel megáldott zenekar járt a Fáklya Rádió stúdiójába, hogy elmeséljék, mit történt velük 1998-tól egészen mostanáig.

1998-ban, Sopronban látott napvilágot a jelenlegi Dalriada együttes elődje, mely ötfős felállásban kezdte meg működését. Az akkor még klasszikusabb vonalú heavy/power metált megülő zenekar dallamaiban még csak színesítésképp, de már akkor felcsendültek magyar és kelta folk elemek: a gitár-basszus-ének-dob tengelyt aztán kiegészítette egy hegedű szekció is, mely tovább erősítette a folkos metál irányt.

Itt meg is állunk egy pillanatra, hiszen a korai felállást a zenekar esetében egy tragédia törte meg, ami után újra- és újraszerveződött a zenekari szerepvállalás.

Kezdeti és folyamatos fejlődő hangzásvilágukat 2009-től egy különleges kollaboráció teszi teljessé, méghozzá az egyik legkiválóbb népzenei együttes, a Fajkusz Banda.

A 2018-as év végéig elmondhatták magukról, hogy mind koncertjeik látogatottsága, Mahasz-listás kiadványaik, a német, spanyol, cseh és svéd fesztiválok számon tartott meghívottjai, továbbá 12 lemez büszke tulajdonosaiként zenéjük igazi úttörő, hogy a három koncertes Japán turnéjukat már meg se említsük.

Zenéjük, együttesük és sikerük évről-évre dúsult fel, nem hiába mondják, a siker folyamatos és feltörekvő, nem pedig azonnali és szerencse, hogy nemcsak a magyar, hanem más nemzetek közönsége is kíváncsi a hazánkból induló epikus-balladás metáldallamokra.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben