A litván rendőrfőnök UFO beszámolója

Valentinas Loukhniavitchous, Vilnius rendőrfőnöke nemrég rádióinterjút adott, hogy elmagyarázza két kollégája furcsa beszámolóját, akik jelentése alapján egy harmadik típusú találkozás részesei voltak.

1996. június 26-án Vilniustól 10 kilométerre Nemejis falu közelében két járőröző rendőr éjfél körül egy kerek, fénylő tárgyat észleltek, amely lassan ereszkedett le az égből, majd 20-30 méterrel a föld felett lebegett.

A két rendőr azt nyilatkozta jelentésében, hogy az objektum erős fénnyel villogott, de más beszámolókkal ellentétben nem azt mondták, hogy hangtalan volt, ugyanis hangját az elektromosság recsegéséhez hasonlították.

A két férfi közel fél óráig nézte az UFO-t mielőtt megközelítették volna. Amikor már vagy ötven méterre voltak tőle, az objektum hirtelen felfelé és távolodni kezdett tőlük a levegőben, majd felgyorsult és Vilinius felé vette az irányt.

Ekkor riasztást adtak ki, és rengeteg gyors reagálású egység és nyomkövető kutya érkezett a helyszínre, de mire kiértek, az UFO már eltűnt.

A riasztás után egyből hivatalos vizsgálatokat is végeztek a terület talaj összetételére, mérték a levegő sugárzását és hangfelvételeket is készítettek, azonban semmilyen kézzel fogható bizonyíték nem támasztotta alá a földönkívüli látogatók jelenlétét. Kivétel ez alól az észlelés helyszínén az a tíz méteres körzet, ahol az UFO lebegett, ugyanis a fű még napokig szabályos kör alakban le volt lapulva.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben