A megfelelő napfényvédelem

A napfényvédelem minden korosztályt egyaránt érint, pontosan azért, hogy a napsugarak pozitív hatásait élvezhessük.

Beköszöntött a június és ezzel együtt a napozással és napon töltött órák száma is megsokszorozódik. Azért azonban, hogy maradéktalanul élvezhessük a napfény okozta áldásos hatásokat, a kellő D-vitamin termelődést, mindenképp érdemes kellő figyelemmel viseltetni a megfelelő fényvédelem iránt.

Mindenekelőtt érdemes befektetnünk egy jó minőségű, vízálló és magas faktorszámú naptejbe, mely védelmet nyújt a leégés és a leégéssel járó bőrgyulladás ellen. Mivel a napfénynek, a Nap sugarainak nemcsak jótékony hatásai ismertek, a túlzásba vitt vagy nem megfelelően, napozásra felkészített bőr hamar sérülést szenvedhet a napégés által.

Éppen ezért senki számára nem javasolt a délelőtt 11 és délután 4 óra közötti időszakban napozni. Azoknak különösen fontos erre figyelni, akik világosabb bőrük és világosabb árnyalatú hajuk miatt hamarabb leéghetnek, hiszen a napégés okozta bőrgyulladás vízzel telített hólyagképződéssel is járhat és fájdalmas, hosszú napok következhetnek, ha nem figyelünk oda kellően a megfelelő napfényvédelemre. Ha mégiscsak erre kerülne sor, a külső és belső hidratálás és az égett területre való nagyobb odafigyelés, szélsőséges esetben orvos felkeresése szükséges. Napozzatok hát okosan!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!  

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben