Burány Judit és a Goth-Rock-Metál hastánc rejtelmei

Egy igazán különleges táncstílusról rántottuk le a leplet, amiben a Goth-Rock-Metál Hastánciskola tulajdonosa, Burány Judit segített nekünk.

Nem volt könnyű dolguk a hastáncgyakorlás iránt égető vágyat érző hölgyeknek, akik eddig nem érezték eléggé magukénak a mainstream zenével kísért táncmozdulatokat. A Goth-Rock-Metál Hastánciskolát Burány Judit alapította, aki kizárólag rock, metal és goth zenékre álmodta meg hastánciskoláját.

A stílus Amerikából indult hódító útjára, azután, hogy a nyugati világ először magáévá tette, majd egyre inkább saját képére kezdte formálni a Közel-Kelet táncát. Így teremtve hiteles és új stílust, így hozva létre fúziós táncok sokaságát.

A gótikus hastáncművész nem puszta koreográfiával, jobban inkább performansszal lép színpadra, színházi élmény keretében idézi meg a gótika jellemző teremtményeit, öltözéke, kelléktára, zeneválasztása és hastánc mozdulatok kivitelezése, előadásának kisugárzása által.

Sok más tánchoz hasonlóan kiváló lehetőséget biztosít, hogy mindenki, de tényleg mindenki eltáncolja azt, ami benne van, amit nem tud szavakban kifejezni: dühöt, sejtelmességet, szorongást, boldogságot, bujaságot, ártatlanságot, humort, félelmet, líraiságot.

Burány Judit, tehát olyan stílust honosított meg hazánkban, mely rocker, alter lányoknak, nőknek is lehetőséget biztosít a táncban való önkifejezésre, a személyiség mozdulatokban való teljes megélésére.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben