Elsüllyedt civilizációk

Hiába, hiszen ennyi idő után sem kopik a töretlen érdeklődés a hanyatló, majd elsüllyedt civilizációk iránt.

Az 1800-as években vált először felkapottá a téma, majd széles körben terjedni kezdett az elsüllyedt civilizációk története, azok bizonyításai és sorra gyűltek köré  többek között a teozófia pártolói is. Nincs ebben semmi különleges, hiszen nem újkeletű dolgokról folyik ma sem a szó, hanem olyanokról, amelyekkel a régi korok embere is tisztában volt, melyre a legtöbb ember ma már csak meseként tekint.

Atlantisz talán mind közül a leghíresebb, mellyel valószínű majd minden ember találkozott már: a hanyatló, majd víz alá süllyedt civilizáció, melyről Platón feljegyzései tanúskodnak és az emberemlékezet, mint örökség. A korábban fényes és nagybecsű civilizáció, melynek fejlettségéről a vélemények ugyan megoszlanak, végül a lezüllés miatt, egy külső behatás okán süllyedt a víz mélyére.

Lemúria is ismerősen csenghet az érdeklődő füleknek, melynek létezéséről első ízben Darwin könyve és okfejtései szorongatták meg a korabeli tudósokat. A kérdés, melyet Darwin is olyan kiválóan feszegetett nem más mint, hogy lehetséges az, hogy ugyanolyan növény- és állatfajok, sőt írásos emlékek vannak három különböző kontinensen, ha nem az lehet a megoldás, hogy összekötötte őket egy esetlegesen elsüllyedt földrész? Vélhetően sok és még annál is több mindenre választ adna, ha ez a tétel tényleges bizonyítást nyerne, pillanatnyilag azonban Lemúria is a mitológiák tárházát bővíti.

Atzlan neve azonban már lehet idegenül csenghet, pedig egy csakugyan elsüllyedt civilizációt takar, melyet az aztékokkal kapcsolnak össze, akik aztán az ismert birodalom területére vándoroltak. Atzlan létezését azonban több fennmaradt kódex is bizonyítja, hogy egy vulkánkitörés miatt kellett új otthont keresnie az ott élő népnek.

És bár ezeket a történeteket az emberek a mitológiákhoz sorolják, valójában a mitológiáknak mindig van igazságalapja, miért éppen most tennénk kivételt?

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben