Emberi vagy földönkívüli technológia

Lehet, hogy a mikróhullámú sütőt is a földönkívülieknek köszönhetjük? Vajon tudjuk-e, hogy a minket körülvevő technikai vívmányok közül melyik csakis emberalkotta és melyiket köszönhetjük földönkívülieknek?

Nagyon sok olyan műszaki megoldás vesz minket körül a hétköznapi életünk során is, amelyeknek eredetéről nem az emberi emlékek koptak meg, hanem a mai napig kérdések sokasága környékezi, hogy miként juthattunk el a megalkotásukig.

A köztudat egyszerűen ipari forradalomnak nevezi azt az időszakot, amikor robbanásszerű fejlődésbe kezdett világunk, de ezen időszak előttről és utánról is rengeteg, a mai napig megmagyarázhatatlan és sokszor feledésbe merült, majd újból felfedezett műszaki megoldással találkozhatunk.

Az egyik legérdekesebb ugrásszerű fejlődés a roswelli eset kapcsán fogalmazódik meg, ahol a mai napig nem tisztázott körülmények között a földi faj, vagyis az emberek kapcsolatot tudtak létesíteni földönkívüli lényekkel. A kapcsolatfelvételnek pedig egyik eredménye elméletileg, hogy olyan technikai, műszaki megoldásokat kaptunk, amelyre magunktól nem igazán tudtunk volna rájönni vagy csak jóval később.

Felmerül azonban a kérdés, hogy ennek az egyességnek mi lehetett a cserealapja. Sokan azzal vádolják az amerikai kormányt, hogy saját emberi fajtársaik időnkénti elrablásába egyeztek bele. Mivel az egyezményről nem készült nyilvános leirat, így továbbra is marad a találgatás és teóriák gyártása.

Mindenesetre legközelebb, ha pattogatott kukoricát készítünk a mikróban, gondolkozzunk el rajta, talán nem egy repülőcsészealj hajtóművének lebutított változatával készítjük-e a popcornt az esti film mellé?

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben