Fekete ruhás emberek

Nincs olyan, aki ne látta volna a Men in Black, mára már kultfilmnek számító részeit: azt azonban kevesen tudják, hogy nem pusztán kitaláció, sőt, valós alapokon nyugszik!

Emlékszünk a pillanatra, mikor először leültünk a képernyő elé és bekapcsoltuk a Men in Black - Sötét zsaruk című filmet. Jókat mosolyogtunk a fekete öltönyös, fekete napszemüveges úriembereken, akik ügynökökként tették  dolgukat a hétköznapi világban.

A helyzet azonban az, hogy a fekete öltönyös emberek nem a film kedvéért kitalált karakterek, hiszen már az 1940-es évektől kezdődően hírt adtak magukról és kapcsolatba kerültek mindazokkal, akiknek volt idegenekkel kapcsolatos élménye. Feladatuk főként az volt, hogy felkutassák a kontaktszemélyeket és megfélemlítsék őket, hogy azok még csak véletlenül se meséljenek átélt élményeikről.

 A hír arról szól, hogy ezek az ügynökök jobbára a kormányoknak dolgozó személyek, ugyanakkor ezek a vezetők részéről gyakorta cáfolt ténynek számítanak. A látogatások közt sok hasonlóságot lehet felfedezni, hasonlóan furcsa megjelenésről, nem mindennapi együttállásokról.

Ugyanakkor az korántsem hat furának, hogy az amerikai kormány részéről igenis volt törekvés arra, hogy visszaszorítsák az ufóészlelések kitudódását és információáramlását, erről a végéről megfogva a témát mégsem tűnik olyan hihetetlennek, hogy személyazonosságot nélkülöző, általános uniformisba, mindenféle megkülönböztető külső jegyet nélkülözve állítsanak ügynököket e cél szolgálatába.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben