Hogyan keveredtek a vallások az UFO szektákkal?

Mi történne akkor, ha nyílt kapcsolatba kerülne az emberiség a földönkívüliekkel? Sokan félnének, de sokan barátsággal fogadnák őket. Talán még egyfajta vallás is kialakulna körülöttük az imádatból. Bizonyos UFO-találkozásokkal kapcsolatban ez is történt…

Lehet azonban, hogy ez már megtörtént a múltban is? Számtalan ősi idegen hipotézistámogató meg van győződve arról, hogy igen! Ha áttanulmányozzuk a különböző vallási iratokat, könyveket, valamint a legendákat, akkor valóban sok érdekességre bukkanhatunk. Többek között arról olvashatunk bennük, hogy Istenségek szálltak alá az égből, akik befolyásolták az emberek életét. Ha földönkívüliek látogattak meg minket a múltban, akkor az adott korszakban élő emberek nem feltétlenül ismerik fel, hogy kikkel is van dolguk és a jövevények fantasztikus tudását látva Istenként kezdik el őket tisztelni. Ebből adódik, hogy ezután az idegenek hatására különböző vallások és kultuszok alakulnak ki, ami igen nagy befolyással volt a társadalomra.

Az 1950-es évek kontaktái hasonló élményekről számolnak be, mint a múltbéli istenség hitű népek és próféták. Üzeneteket kaptak a földönkívüliektől, amiket terjesztettek és az emberek – olykor több ezres csoportja - oda volt értük. Egyes kapcsolattartók vallásokat és csoportokat hoztak létre, és az első egyik ilyen volt az angliai Aetherius Társaság. 1955-ben alapította George King, aki állítása szerint telepatikus kapcsolatban állt az idegenekkel és folyamatosan jóslatokat, instrukciókat kapott tőlük – főként jógázás közben. Sőt, szerinte a régi mesterek, mint például Jézus, Krishna és Buddha is mind-mind más bolygókról való szellemi, idegen lények voltak. A társaság mottója a következő volt:

Az önzetlen szolgálat másokért olyan, mint egy ragyogó ékszer cselekedeteink sziklája csúcsán.

George tanította az őt követőket a jógára és spiritualista filozófiákra, ami szerinte hozzásegíti az embert a lelki béke megteremtésére, valamint a földönkívüliekkel való kapcsolatteremtésre is. Ezek a földönkívüliek rendszeresen látogatják bolygónkat, de azért is nehéz felfedezni őket, mert más rezgéstartományú világokban, dimenziókban élnek. George King 1997-ben elhunyt, ám a társaság nem oszlott fel. Azóta is több ezer követője van és folytatják, megosztják embertársaikkal a tanításokat. Évente több helyet is felkeresnek a Föld különböző pontjain, amiknek szakrális jelentőségük van és rengeteg pozitív energia érezhető a helyszíneken. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a társaság soha nem került semmilyen bírósági perbe, valamint semmilyen kárt nem tett az emberekben, nem úgy, mint más későbbi ufó-vallás.

Egy másik volt az Unarius Tudományos Akadémia, melyet egy házaspár hozott létre 1954 februárjában. Ernest L. Norman és felesége Ruth a dimenziók közötti tudományos életet hirdették, de csak a hetvenes években váltak igazán ismertté a rendszeres tv szereplések és újsághírek miatt. Alaptéziseik közé tartozott, hogy a lélek örök és halhatatlan, minden energiából áll, és hogy a múltban Naprendszerünk bolygóit több kozmikus civilizáció is lakta, beleértve a Földet is. A Marson szerintük máig vannak aktív földönkívüliek, és a felszín alatt tevékenykednek. Ernest és Ruth életét áthatotta a teozófiába vetett hit – ami divat volt a negyvenes évek elején, beleértve a médiumi szeánszokat. Később Ernest azt híresztelte, hogy ő egy médium és sikerült kapcsolatot teremtenie a földönkívüliekkel, majd tapasztalatait megosztotta könyveiben. Szerinte azért kezdték el rendszeresebben látogatni az idegenek bolygónkat, mert felfigyeltek az atomkísérleteinkre, ami viszont aggasztotta őket. George Kinghez hasonlóan szintén leír egy lelki utazást a Mars és a Vénusz bolygóra, ahol mesterekkel és tanítókkal találkozott, de szintén egy magasabb vibrációs síkon, nem pedig a mi fizikai világunkban. Bár a két alapító úgy gondolt szervezetükre, mintha tudományos lenne, mégis a vallás kategóriába sorolták őket. Egyre vadabb és abszurdabb dolgokat állítottak és műveltek, például a házaspár kijelentette, hogy előző életükben ők voltak Jézus és Mária Magdolna, de több mint 200 korábbi előző életükről tettek említést.

Meg kell még említenünk a Raeliánus mozgalmat, mely 1974-ben jött létre és egy autóversenyző személyes élményén alapul. 1973 decemberében Claude Vorilhon éppen hazafelé tartott autójával, amikor egy vulkáni kráter közelében egy emberszerű idegen lénnyel találkozott, aki azt az utasítást adta Vorilhonnak, hogy terjessze szét üzeneteit a Földön és fogja fel ezt egy küldetésnek. A következő évben több találkozóra is sor került az idegennel, és még az űrhajójukra is felvitték a férfit. Claude átnevezte magát Raelnek, majd ezután megalapította mozgalmát és rengeteg követőt szerzett magának. A tanítások abból álltak, hogy több ezer évvel ezelőtt földönkívüli tudósok, azaz az Elohimok manipulálták a DNS-ünket, így lényegében fajunkat ők hozták létre. Az emberiség viszont félreértette őket és úgy hitték, hogy ők angyalok, istenek és egyéb mitikus lények. Ezek az idegenek sok prófétával rendszeresen tartották a kapcsolatot és parancsokat osztogattak. A mozgalom tényleg csak egy vallás: egyenruhát hordanak, egyházuknak hierarchikus szintjeik vannak és beavatási szertartások is fellelhetőek náluk. Szemináriumokat és felvonulásokat szerveznek, amiknek témája olykor szex centrikus és háborúellenes, így rengeteg vitát generálnak, amire a média is sokszor felfigyelt és bírósági perek is lettek belőle.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben