Hogyan lépjünk kapcsolatba a földönkívüliekkel? - A CE-5 módszer

Számos ufó és földönkívüliek iránt érdeklődő olvasó, akiknek nem voltak ilyen jellegű élményeik, minden bizonnyal feltették már maguknak a kérdést: „Én miért nem láttam még ufót, miért nem találkozhattam az idegenekkel, míg mások igen?” Az elmúlt években viszont úgy tűnik, hogy kifejlődött egy erre törekvő irányzat, hogy bárki részese lehessen egy csillagközi találkozásnak. Ez pedig nem más, mint az úgynevezett CE-5 módszer.

Az évtizedekkel ezelőtti kutatók inkább a materialista tudomány módszereivel próbálták vizsgálni a földönkívüliek és az ufók kérdéskörét. Hébe-hóba azonban már akkor is voltak olyan kisebb csapatok, akik nem azzal foglalkoztak, hogy kivel mi történt és hol, hanem, hogy saját maguknak szerezzenek tapasztalatokat. Persze ezek kívül estek az ufó kutatók érdeklődési körén, mert túl „ezoteristának” és misztikusnak vélték a tevékenységüket. A japán CBA, a kaliforniai BSRF vagy a magyar Kék Bolygó Alapítvány úgy vélte, hogy magunk is kezdeményezhetünk kapcsolatot az idegen lényekkel. Mind hasonlót állítottak: mentális-telepatikus kommunikációt folytathatunk velük különböző technikákkal. Manapság pedig a CE-5 módszer lépett a régiek helyébe, ami hasonló.

Honnan ered a CE-5?

A CE-5 magyarul a „kommunikáció a földönkívüliekkel”-t jelenti, a szám pedig az ötödik típusú találkozásra utal. A megnevezés Steven Greer orvostól származik, aki mára a világ egyik leghíresebb ufókutatója lett. Állítása szerint kétszer kapott telepatikus üzenetet kozmikus lényektől, s ezért a kilencvenes években megalapította a csoportját, a CSETI-t (Földönkívüli Intelligencia Kutatásának Központja). Egész estés filmeket készített az ufó témáról és több kormányzati dokumentumot is megszellőztetett. Tudósok és katonák nyilatkoztak neki az élményeikről, akiket Greer összeverbuvált egy nagy közmeghallgatásra, Washingtonba. A korábban titkos akták, az alternatív energiaforrások és a fekete projektek bemutatása meghozta számára a hírnevet, és egyre többen csatlakoztak szervezetéhez, ami ezekkel a témákkal foglalkozik. A CE-5 egy „al ágazata” a témának és Greer külön kezeli a többitől. Végül a kétezres években már több hasonló CE-5 csoport is létrejött országszerte, - átlagosan öten szoktak egybe lenni - és megkezdődtek a próbálkozások a kapcsolatfelvétellel. Azért is lett olyan népszerű ez a módszer, mert állítólag sokan sikerrel is jártak. Egyesek viszont nem alapítottak saját csoportot, hanem egyedül szerették magukat megmérettetni az ismeretlennel. Te is tennél egy próbát?

A kezdetleges lépések

Akár csapatot alkotunk, akár egyedül próbálkozunk, mindenkinek érdemes belső önvizsgálatot tartania. Ezt általában „öntudatosságnak” nevezik. Az alapkoncepció szerint létezik a Forrás, ami a Mindenség, ehhez tudunk hozzáférni. Csatlakozzunk mindenhez; a fűhöz, a fához, a csoportunk tagjaihoz, a tájhoz, képzeljük el, hogy mit érezhetnek és képzeljük magunkat a helyükbe. Vegyünk le magunkról az egyéni tudatot, hiszen mi csak részei vagyunk valaminek, de Egyek is vagyunk vele.

„Te vagy az Univerzum! Képzeld el a csillagokat, a Naprendszereket, a más bolygókat, az idegeneket. Nincs múlt és nincs jövő, csak most van. Engedd el magad, hagyd magad csúszni az „ürességbe”, értékelni és érezni a szeretetet. Ezek a kezdetleges ellazító és vizuális gyakorlatok hozzásegítenek a kapcsolatfelvételhez.” – írja az egyik CE-5 tanácsadó füzet.

Ne várjuk azt persze, hogy rögtön sikerül valami: kitartó önmunkálkodás kell hozzá, akár napi kétszeri meditációval is. Mit is szeretnénk elérni a kapcsolattal? Mi a kérésünk és szándékunk vele? Először ezeket kell tisztáznunk önmagunkban, és ha csoportban vagyunk, akkor beszéljük meg mindenkivel, hogy ki mit szeretne. A legjobb, ha megegyezünk, hogy mi legyen a cél, ami közös és a későbbiekben ezeket lehet váltogatni. A CE-5 módszert gyakorlók általában ezeket teszik a listájukra: gyógyítások engedélyezése és befogadása, jelenjenek meg az idegenek az égbolton, fényjelenségek legyenek, kérdezzünk valamit telepatikusan, hogyan tudunk tovább fejlődni, mit tehetünk azért, hogy jobb hely legyen a bolygónk stb. Bizonyos tudósok szerint a csoportos transzcendentális meditáció tényleg hatással van más emberekre, így feltételezhető, hogy a gondolataink a földönkívüliekhez is eljutnak és talán célunkat is segíthetik. Az aktív CE-5 csoportok arról számoltak be, hogy az idegenek fogékonyabbak azokra a csoportokra, akiknek szándékaik, céljaik és üzeneteik egységesek. Nem szabad belső ellenszenvnek, feszültségnek lennie a tagok között, hanem helyet kell adni a bizalomnak, a jókedvnek, a barátságnak és az együttműködésnek. Legyünk harmóniában egymással. Fontos, hogy mindenki úgy érezze, hogy a csapat részese, így mindenkire jusson egy feladat. Például valaki vigyen kamerát, valaki távcsövet, más az ételt, megint más találjon egy jó helyet, ahol összeülhetnek a tagok és így tovább.

A kommunikáció

Vannak gyakorlatok, ami által nőhet a kommunikáció esélye. Legyünk jó kedvűek és boldogok, kipihenten menjünk minden egyes próbálkozásra. Legyünk hálásak mindenért, a társaságunknak (ha van), a csillagokért és az éjszakai jó időért is. Próbáljuk megváltoztatni tudat állapotunkat, aktiváljuk a théta agyhullámainkat, ezt a rendszeres meditációval tudjuk elérni. Minél inkább kibővítjük a tudatosságunkat, annál inkább képesek vagyunk egyetemesebben érzékelni a jelenségeket. Kell egy hit is: az egész nem fog menni akkor, ha úgy véljük, csak fizikai lények vagyunk. Nem csak testből állunk, hanem szellemi lényekként is létezünk. Ettől még a testünkkel is foglalkoznunk kell, hogy egészségesek legyünk. Pihenjünk, étkezzünk megfelelően, igyunk sok vizet, akár edzés is szóba jöhet. És ami a legfontosabb: szeretettel legyünk teljesek. „A félelem ruhákba csavarja a testünket, a szeretet mezítelenül hagy." - mondta Donald Walsch. A CE-5 egyik célja a tudatosságunk kiterjesztése, mégis fontos és érdekes része az, hogy észleljünk is valamit. A statisztikák szerint a távolabbi, elhagyatottabb helyek nagyobb és több észleléssel rendelkeznek. Nyugodt és zajtalan környezetben nagyobb az esélyünk ellazulni is, de mint az ufó észlelésekből tudjuk, az ufók bárhol feltűnhetnek, még a házunk vagy a városok környékén is. Nem csak külső, de belső tapasztalások is létrejöhetnek az este és a meditációk során. Ezek a pszichikai kommunikációk létrehozhatnak képeket és látomásokat az elmében, hangokat, esetleg teljes mondatokat, energiákat, ismeretlen szagokat és ízeket. Ha ilyeneket is érzékelünk, azt jelenti, hogy sikerült valamit elérnünk, nem a normális tudatállapotban vagyunk. Amikor nem tudjuk eldönteni, hogy ufót vagy valamilyen hagyományos légi eszközt látunk-e, akkor gondolatban kérjük, hogy változtassa meg irányát, hirtelen álljon meg, ragyogjon fel vagy csináljon valami különlegeset. Ha ez megtörténik, akkor a tárgy utasai „vették az adást” és biztosak lehetünk benne, hogy nem földi eredetű objektumot szemlélünk az égbolton.

A felszerelések

A szükséges felszerelések a következőek lehetnek: még ha nyár is van, vigyünk pokrócot, meleg ruházatot, hálózsákot, mert hűvös lehet az éjszaka. Kell szék – ha nem a talajon akarunk ücsörögni – és zseblámpa is, hogy nehogy eltévedjünk a sötétben. Keressünk egy jó helyszínt, ahonnan az egész égboltot belátjuk, nem csak egy szegletét. Ha csapatosan vagyunk, kör alakban tegyük le a székeket és beszéljük meg, a korábban említett célokat. Figyeljünk egymásra, hogy valóban minden rendben van-e és beszéljünk arról, ha látunk valamit, bármennyire is hihetetlen. Az egyik alapeszköz, a csillagászok által is használt zöld színű lézerpointer. Ezzel rámutathatunk a csillagképekre és bolygókra is, de soha ne világítsunk rá repülőkre, mert életveszélyes. A CE-5 tagok, ha ufót észlelnek, általában „körberajzolják” vele a repülő tárgyat, esetleg villantanak felé, amire az idegenek reagálhatnak. A lézerrel a helyzetünket is mutathatjuk, ha felfelé irányítjuk a lézert; ami a légkör magasabb rétegéig is elér. Ebből adódik, hogy alapvető csillagászati ismereteink legyenek, nehogy becsapjuk magunkat, hogy űrhajót látunk, pedig a valóságban valami mást. Rengeteg objektum repked a légtérben és a Föld körül, gondoljunk a megannyi műholdra, a repülőgépekre és a helikopterekre, valamint a drónokra, de észlelhetünk meteorokat is. Határozzuk meg a négy égtájat. Akik komolyabb kutatásokat akarnak végezni és van is rá pénzük, azok szerezzenek be iránytűt, éjellátó távcsövet, hordozható radar detektort, geiger-müller számlálót és magnetométert is. Az infra- vagy éjjellátó kamerákkal rögzíthetünk különböző anomáliákat, akár az égen, akár a közelünkben is. Meditálni csöndben is lehet, de van, aki mp3 lejátszót visz, és arról szól a lazító zene. Bár a CE-5-öt gyakorlók mindig hordanak maguknál kamerát és fényképezőt, sose függjünk a fizikai bizonyítékoktól. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek nem fontosak, de mivel több embernek ez a lényeg, így pont ez akadályozhatja a kapcsolat létrejöttét. Egyesek saját korlátozott képességeiket és elvárásaikat akarják áthárítani a földönkívüliekre. Először belsőleg kell változnunk, legyünk nyitottak, hogy aztán külső eredményeket kapjunk, pontosabban, hogy lássunk is valami anomáliát az égen. Egyesek még naplót és jegyzőkönyvet is vezetnek az üléseikről. Felírják a dátumot és az időt, ha észlelnek valamit, akkor ki látta és mit, valamint hol történtek az események.

A siker élménye

Nagyon óvatosnak kell lennünk abból a szempontból, hogy a gyakorlatok során ne csapjuk be magunkat. Láttunk olyan CE-5 felvételt az interneten, ahol a sivatag közepén ücsörögnek az emberek, majd a kamera felveszi, ahogy egy erős fény villan fel hirtelen; majd mindenki boldog, hogy sikerült ET-t odahívni. Viszont tüzetesebb megnézés után rájöttünk, hogy a csapat csak egy szemből jövő utasszállító gép lámpáinak erős fényeit látta meg, ami aztán a gép elfordulásával megszűnt. Ennek ellenére láttunk olyan felvételt is, amire nem lehet semmilyen rendhagyó magyarázattal szolgálni. Nem csak ufók, de különös felhők és fényfelvillanásokat is megörökítettek már a gyakorlatozók. A lelki-meditációs ülések aktivizálhatják a jobb agyféltekét, ami viszont felelős lehet az olyan ingerekért, amiket a CE-5-ösök is leírnak, hogy bizsergést éreznek vagy jelenlétet. Egyszóval ki kell szűrnünk minden lehetséges magyarázatot, ha észlelünk valamit, biztosnak kell lennünk abban, hogy valóban sikerült a kapcsolatfelvétel az idegenekkel. Ha bárkinek sikerül valamilyen kapcsolatot létesítenie - akár vizuálisan, akár pszichikailag –, vagy szeretne létrehozni egy CE-5 csapatot Budapesten és környékén, azzal a szándékkal, hogy talán sikerül elérnünk pozitív eredményeket, azt szeretettel várjuk a CE-5 Kapcsolatfelvétel facebook csoportban.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben