Kristálykoponyák nyomában

Mint ismert, Indiana Jones legendás filmje és az abban szereplő relikviák nem is annyira a fantázia szüleményei.

Legjobb tudásunk szerint őseink 13 kristálykoponyát hagytak hátra maguk után. Ez a tény nemcsak a filmkészítőket ihlette meg, létezésük és egyáltalán létrejöttük az egész világot felcsigázta. Sokan úgy vélekednek, hogy eredetük egészen 12 ezer évvel ezelőttre, Atlantisz idejére nyúlik vissza.

Számos tudós véleményét megosztják a kvarc és egyéb kristályokból kifaragott emberi koponyát formáló szobrok, melyek közül a leghíresebb kétségtelenül az 1924-ben egy ősi maja város, Lubaantun feltárásakor talált anatómiailag tökéletesen kialakított darab. A vizsgálata során többek között az is kiderült, hogy a fogakat egyenként, olyan precizitással vésték ki, hogy abból akár megállapítható lenne a modellként alkalmazott ember kora.

Jelenleg a megtalálók harmadik generációja őrzi a koponyát, mely a beszámolók szerint nemcsak a színét változtatja, hangot és illatot bocsát ki, hanem még a legkisebb légáramlatra is reagál. Számos vizsgálat után is olyan eredményeket kaptak a tudósok, melyek szinte elképzelhetetlenné teszik, hogy ennyire tökéletes, ember alkotta relikviáról legyen szó.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben