Megnyitja kapuit az I. Adolph Zukor Nemzetközi Film Fesztivál

2022. augusztus 12-14. között Mátészalkán kerül megrendezésre az I. Adolph Zukor Nemzetközi Film Fesztivál.

A fesztiválra 19 országból közel 100 filmet neveztek, amelyek közül az előzsűri 45 jelöltet választott ki. A jelöltek (nominee) láthatók a fesztivál honlapján. Összesen 21 kategóriában kerül sor eredményhirdetésre.

A zsűrit Hargittai László Balázs Béla-díjas vágó vezeti, tagjai: Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alapító igazgatója, Sinkovics Géza, Los Angeles-i operatőr, Pikali Gerda színésznő, Buzogány Béla, a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Színház igazgatója.

Az augusztus 12-13-14-én egész napos – ingyenesen látogatható – vetítéseken lehet megnézni a versenyfilmeket. Ezzel párhuzamosan szakmai programokra, beszélgetésekre kerül sor. Az ünnepélyes díjátadó augusztus 14-én 17.00-kor a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Színházban lesz.

Egyedülálló filmfesztivál indul útjára. Vasárnap pedig egy igazi meglepetés vendéggel kedveskedünk, ám a kilétét egyelőre titokban tartjuk!

A Paramount Pictures Ricsén született alapítóatyjáról ez ideig a világon még nem neveztek el filmfesztivált. Zukor Mátészalkán végezte iskoláit. Ebben a városban 2021. októberében avatták fel az Adolph Zukor filmszínházat, amely szimbolikus jelentőséggel ad otthont a filmfesztiválnak.

A fesztivál honlapja: www.aziff.com, facebook oldala: https://www.facebook.com/AdolphZukorIFF

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben