Miben nyilvánul meg a fokozott intuíció?

A legtöbb ember általában a már berögződött viselkedési és gondolkozási formákkal éli a mindennapos életét. A logikánkra és következtetésekre hagyatkozva cselekszünk számos esetben, akár a hétköznapi teendőinket nézzük, akár az állásunkat vagy a párkapcsolatunkat vesszük górcső alá. Létezik azonban egy mélyebb megértés, amire igencsak kevesen hallgatnak, mert a fentebb említett dolgokkal szöges ellentétben áll: ez az intuíció.

A hirtelen beérkező információ – legyen az akár egy gondolat vagy egy érzés – nem lépésről lépésre fogant meg bennünk, hanem váratlanul a kellő pillanatban egyszer csak ott teremtődik. Egyes elméletek szerint a szívünk előbb felfogja a külső térből nyert információkat, majd közvetíti azt az agynak. Az ilyen intuíció gyakori az olyan emberek esetében, akik szoros érzelmi kapcsolatban vannak egymással. Mert ami az ő életükben történik, az „láthatatlanul” a mi életünkre is hatással van, és ugyanez igaz vissza is. Az egyik legfőbb szervünk az információk terén tehát nem feltétlenül az agy, hanem maga a szív, s ugyanezt állították az ősi népek is. A bölcsesség, a memória és az érzelem középpontja, ami ugyanúgy tud gondolkodni, mint az agy és partnerei egymásnak. A szív és az intuíció úgy tűnik szorosan összefügg egymással és ezt bizonyítja az életünk tapasztalatai is. A megérzések lévén – amik ugye nem logikai alapon működnek – felismerjük a hozzánk közel állók érzelmi állapotát vagy hogy éppen mi jár a fejükben.

Kaye Young éppen Salt Lake Cityben tartózkodott, amikor hirtelen rossz érzés fogta el. Fia jutott eszébe, aki Irakban vett részt egy katonai küldetésen és úgy vélte, hogy bajba került. A megérzése beigazolódott, ugyanis hamarosan értesítették a nőt, hogy fia, azaz Ronald Young eltűnt az egyik akció során. Napokkal később a televízió mutatta be azokat a felvételeket, ahol hadifoglyok voltak láthatóak és Kaye felismerte a fiát közöttük. Szerencsére a foglyokat később sikerült kiszabadítani, a férfi épségben hazatérhetett édesanyjához. Mindenesetre a hölgy előbb tudta meg a bajt spontán intuíció útján, mint ahogy hivatalosan bármilyen formában eljutott volna hozzá a hír. Az anya és fia közötti érzelmi kötelék már csecsemőkorban megköttetett.

De számos más példát is említhetünk még, ami az Olvasókkal is megeshetett: amikor a tömegben az az érzés nyilall belénk, hogy valaki néz minket, majd elfordulunk, ráadásul pont arra az illetőre, aki tényleg minket figyel. Hogy ez hogyan megy végbe, senki sem tudja. Azt a bizonyos belső hangot pedig az ikrek is szokták érezni. Egyes ikerpárok, még ha el is választják őket egymástól megérzik, ha a másikkal történik valami. Itt nem számít a távolság sem, az ikrek tartózkodhatnak más-más kontinensen is, az információ egyik féltől át megy a másik félbe. Voltak esetek, ahol az iker egyike hirtelen rosszul érezte magát, míg a másik éppen fuldoklott, pedig több száz kilométer választotta el őket egymástól. Ezekre az esetekre egyelőre nincs semmilyen elfogadott tudományos magyarázat.

Ilyen esetek tanulmányozásával foglalkozik a HearthMath intézet, melyet 1991-ben alapított Doc Childre. Az eredményeik szerint képesek vagyunk arra, hogy az agyhullámainkat és érzéseinket mások finom „energiamezőjére” hangoljuk. Hogy ez egészen pontosan hogyan megy végbe, azt megmondani nem tudjuk, de hipotézisekkel találkozhatunk. Mindegyik lényege, hogy az agy, a szív és a tudat, két fél között valamilyen módon információt cserél egymással. A cikkben tárgyalt esetek nagy részének megélései bár spontán módon jöttek létre, azonban létre tudjuk ezeket hozni az akaratunkkal is.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben