Teremtsd meg a bőséget!

A bőség szó hallatán gyakran anyagi dolgokra, pénzre és vagyonra gondolunk, ám az élet más területein is működik a folyamat: legyen szó barátokról, párkapcsolatról vagy egészségről. Teremtsd meg velünk a bőséget életedben!

Érdemes egy önvizsgálattal kezdeni a teremtést, hiszen mindannyian mások vagyunk, különböző módon éljük meg a boldogságot. Egészen pontosan mit jelent Neked a bőség kifejezés? Lehet, hogy gazdag társasági életre, barátokra vágysz, vagy meglévő kapcsolataidat szeretnéd elmélyíteni. Elképzelhető, hogy éppen valamilyen betegség tüneteitől szenvedsz, és az egészség lenne életedben az a dolog, amitől úgy érzed, hogy bőség vesz körül.

A pénzről: a jó, a rossz és a csúf

Természetesen az is teljesen rendben van, ha egészen konkrétan pénzt szeretnél az életedben, mert anyagi világban élünk, és a pénz által tudunk elérni sok dolgot, ami az életünket teljessé teszi. Pénzért tudsz ételt venni, pénzből tudod az élet fenntartásához szükséges rezsiköltségeket kifizetni, pénz kell a pihenés több formájához is: utazáshoz, vitaminok beszerzéséhez, mozijegyet is pénzért adnak, és koncertre is így juthatunk be. Tehát a pénz nem rossz dolog, nem fog kapzsivá tenni – és a pénz nem jó dolog. A pénz csupán egy eszköz arra, hogy az álmaidat megvalósítsd és olyan életet élj, amilyet szeretnél!

A bőség teremtése – meditáció

Van egy egyszerű gyakorlat, amit bárki elvégezhet ott (természetesen miután konzultált orvosával, gyógyszerészével és a családi jós is áldását adta). Ha szeretnéd, próbáld ki bátran! Kapcsolhatsz diszkrét, megnyugtató, szöveg nélküli háttérzenét, de egyáltalán nem szükséges. Helyezkedj el kényelmesen: fekve egyenes háttal, vagy ülve szintén egyenes háttal, a kezek és lábak ne keresztezzék egymást, csak lazán pihenjenek. Adj időt magadnak, nem kell siettetni semmit, sőt az sem gond, ha nem pontosan ezeket a tapasztalatokat éled át.

Képzeld el, hogy a lábaid – mint egy fa gyökerei – kapcsolódnak a Föld mély rétegeivel. Amikor sikerül ezt átélni, azt is vizualizáld, hogy a fejed tetején keresztül pedig az Ég energiájával kapcsolódsz, a létező legtisztább és legszeretetteljesebb Fénnyel. Csupán egy összekötő kapocs vagy Ég és Föld között, mint egy fa, ami a napsugárból és a földből táplálkozik, és ez a legtermészetesebb Rend.

A bőség Neked is jár, és megérdemled, hogy jól érezd magad és boldogságban élj!

Ezután pedig kezdd el felidézni az elérni kívánt dolgot, bármi legyen is az: barátok, család, egészség vagy pénz. Részletesen képzeld el, hogyan érzed magad, amikor akadálytalanul megvalósíthatod, amire vágysz: mit vásárolsz, hova utazol, mire vagy képes ebben a határtalanul boldog állapotban.

Kérheted a segítőidet, hogy hárítsák el álmaid megvalósulásának az akadályait, vagy támogassanak abban, hogy elérd vágyaid tárgyát. Elképzelhető, hogy képek fognak megjelenni előtted a meditációban, amik segítik az elmélyülést, vagy bármilyen más formában előremozdítják a gyakorlásodat.

Nekem például egy gyönyörű természeti kép jelent meg ebben a meditációban: egy szikla tetejéről bővizű zuhatag hullott alá, körülötte csodálatos zöld, élettel teli növények: fák, virágok nőttek, állatok boldogan ittak a vízből, a madarak repkedtek. Hiszen a természetben a bőség egy normális állapot, a fák nem aggódnak a holnap miatt, minden erőforrás korlátlanul minden pillanatban a rendelkezésükre áll az élethez. Ezt éltem át, hogy minden korlátlanul a rendelkezésemre áll ahhoz, hogy boldog legyek itt, ebben a pillanatban.

Amikor úgy érzed, eleget időztél, kaptál a kérdéseidre választ, vagy esetleg valamilyen formában útmutatást a következő lépéshez, és feltöltődtél, lassan térj vissza. Óvatosan mozgasd meg a kezed, lábad, simítsd végig az arcod, nyújtózkodj vagy ásíts, ami csak jól esik. Tudatosítsd, hogy visszatértél a meditáció állapotából, és folytathatod a napodat. Köszönd meg a kapott vagy átélt tapasztalatokat, és ha gondolod, akkor a gyakorlásod eredményét minden lény javára is felajánlhatod, így áramoltathatod tovább a kapott energiát.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben