Néhány eredeti UFO felvétel, amit eddig senki nem cáfolt meg

A mesterséges intelligencia elterjedésével számos régi fotót újítottak fel és pusztán a humor kedvéért alakították át őket olyan „hiteles” felvételekké, amelyen azonosítatlan repülő tárgyak vagy éppen értelmes földönkívüli lények kommunikálnak földi emberekkel. Az alább közzétett fotók viszont már legalább harminc éve senyvednek archívumokban, amelyek mind egy szálig valósak, a csalás és a szándékos félrevezetés pedig teljesen kizárt. Lehetnek ezek a képek egyértelmű bizonyítékok arra, hogy soha nem is voltunk egyedül?

A Balcarce-i UFO-észlelés

1974. július 19- én 18 óra körül az argentin Balcarce-ban Antonio Le Pere vezetett haza fele, amikor a semmiből egy egyértelműen fém színű, korong alakú tárgy tűnt fel az égen, ami követni kezdte az autóját. A jármű alig tíz méter távolságra volt a levegőben és körülbelül ötven méterre az autójától.

Néhány pillanat múlva Antonio lelassította az autót és az anyósülésen lévő fényképezőgépéért nyúlt. Ahogy készített egy képet, a tárgy látszólag megszakította az üldözést, és a levegőbe emelkedett, szinte mintha megérezte volna Antonio cselekedeteit, majd pillanatok alatt eltűnt a távolban.

Később úgy írt Antonio az objektumról, hogy barnás, réz színű, kívül sima fémes felülettel rendelkezett, aminek a tetején egy kupolás rész volt, amiből vörösen izzó fény jött ki. Antonio azt is kijelentette, hogy egyértelmű volt számára, hogy igen fejlett és értelmes intelligencia irányítja az objektumot.

A Colfax UFO-fotója

1978. április 19-én dél körül a wisconsini Colfax kisvárosában Mark Coltrane rendőrtiszt vezette járőrautóját, majd úgy döntött, leáll egy csendes útra, hogy megebédeljen. Miközben ezt megtette, furcsán kezdett recsegni az autórádiója.

Mielőtt elgondolkodhatott volna, mi lehet a probléma a rádióval, figyelmét egy fényes, fémkorong alakú tárgy ragadta meg a távolban, amely látszólag az ég felé emelkedett. Coltrain azonnal rájött, hogy valami egészen szokatlant lát és a Polaroid fényképezőgépéért nyúlt.

Sikerült is egy fényképet készítenie, mielőtt a tárgy eltűnt volna a távolban. Enyhe sokkos állapotban Coltrane majdnem két órán keresztül ott maradt az autóban, ahol volt, újra és újra végigjárta elméjében a szürreális pillanatot, és bizonytalan volt abban, hogy jelentenie kell-e az esetet vagy sem. A képek a mai napig válaszokért kiáltanak, szerencsére ezek is azok közé tartoznak, amelyeket nem tudtak még semmilyen magyarázattal sem felvértezni.

A Yamanlar hegycsúcs UFO-észlelése

1998 februárjának egyik délutánján, Cem Arat és Mehmet Safak kimerészkedtek a törökországi Karagol melletti Yamanlar-hegycsúcsra kirándulni. És tették ezt abban a reményben, hogy még egyszer tanúi lehetnek egy UFO-nak, aminek két évvel korábban is voltak, pontosan ugyanazon a helyen.

Az észlelés óta eltelt két év során többször is visszatértek a helyszínre, de mindig csalódottak voltak, hogy nem látták többé a tárgyat. Aznap délután azonban kitartásuk meghozta gyümölcsét – és nemcsak szemtanúi lehettek a furcsa objektumnak, de sikerült két fényképet is készíteniük róla, pedig az igen nagy sebességgel mozgott.

A fotó a következő két évben a birtokukban maradt, míg a páros egyike katonai szolgálatot teljesített. Végül 2000 elején felvették a kapcsolatot egy helyi televízióval, ami oda vezetett, hogy fényképeiket egy fotószakértő, Dr. Ahmet Imancer vizsgálta meg, aki az izmiri Égai Egyetem Fényképészeti és Grafikai Tanszékének vezetője volt. Arra a következtetésre jutott, hogy a képek nem egy álhír részei, és azok valódiak. Ezeket a megállapításokat pedig a török UFO-kutatóközpont elemzése is megerősítette.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben