Ózd, Kohó, Remorse

A magyar trash metál banda, a sokak által ismert Remorse a '90-es évekbe repített minket vissza.

Zeneértők, zeneszeretők, metálkedvelők pontosan tudják, hogy a borsodi város, Ózd, nem csupán kohójáról és acélgyártásáról ismert, hanem a kőkemény és sziklaszilárd trash metál zenét játszó Remorse zenekarról is.

2021 távlatából egészen 1987-ig visszatekinteni a zenekar történetére bizony nem piskóta, de azért a Próbaterem műsor erre most lehetőséget adott, hogy kicsit áttekintsük az eltelt, kicsivel több mint 30, zenében nem szűkölködő évet.

'87 azért is fontos, hiszen ez volt az az év, mikor első felállásával, de megalakult a banda. 1990-ig napi szintű próbák és időnként tagok váltják egymást, de a '91-es Tankcsapda turnéval megszilárdul a felállás. Talán nem is maradna tinta a papíron, ha arra vállalkoznánk, hogy összeírjuk, évente és a hosszabb időszakok alatt mennyi koncerttel lepte meg közönségét a zenekar, hiszen akkor még a sok kifejezés is kevésnek tűnne.

Számos siker, sikeres koncertek és turnék, lemezek, médiaszereplések váltották egymást, stabil banda felállás volt jellemző, 2005-ös sikerlemezük a Harc! után némi pihenőt iktattak be épp a banda 30 éves alapítása idején. Viszont annak apropóján, hogy most ismét erőre kap a banda, ráadásul új lemezzel, az bizony bizakodásra ad okot a rajongóknak.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben