Tapasztalatok egy Tudatos Univerzumban

A tudomány – főként a csillagászat és kozmológia – a Világegyetem megismerésére törekszik. Próbálja feltárni az Univerzum méretét, a benne foglalt galaxisok, csillagok és bolygók számát is. De nem csak a benne foglalt helyünket igyekszik megállapítani, azt is vizsgálja, hogy rajtunk kívül van-e még élet más bolygókon és sikerül-e valaha kapcsolatba lépni az ott lakókkal.

Ismereteink folyamatosan bővülnek, bár sok mindenről nincs pontos adatunk. Minél többet tudunk, akkor jövünk rá, hogy valójában szinte semmit sem tudunk! A kérdéskörhöz mindamellett hozzáadódik az is, hogy miért vagyunk itt a Földön és mi a célunk, merre tartunk? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolását a tudomány ráhagyta a vallásokra és a filozófiára.

Hozzá kell tennünk, hogy a tudomány jelenleg a materialista, fizikai-anyag elvű világkép alapján működik. A Világegyetem rideg és hideg, még ha oly csodálatos is. A legtöbb tudós felfogása szerint, ha máshol van is élet, azokkal valószínűleg soha nem fogunk találkozni, oly távol vannak; vagy ha egyáltalán léteznek, akkor nem feltétlenül fejlettebbek nálunk; hisz az élet meglehetősen ritka és számtalan feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy kialakulhasson. Üdítő kivételek vannak, akik nem ezeket a nézeteket hangoztatják, de jelenleg ez a legelfogadottabb álláspont a tudományos körökben. Vannak azonban olyan nézőpontok is, mely a modern kozmológiát ötvözik a spirituális tanokkal. Ez esetben rögtön egy másfajta Univerzum képe rajzolódik ki előttünk: egy élő és lüktető világról van szó.

„Spirituális lények vagyunk emberi tapasztalatokkal és nem pedig emberi lények spirituális tapasztalatokkal.”

A spiritualitás világában maga az Univerzum (vagy Multiverzum) szintén Tudatos. Hisz minden Belőle származik, ám a fogalmi és értelmezési zavarok miatt nehéz kifejteni, hogy pontosan mi is ez/Ő valójában. Hívhatjuk Istennek, de a vallási torzulások és dogmák miatt sokan félreértelmezik, amennyiben így említjük meg másoknak. Mindenesetre a Tudat/Teremtő/Isten/Végtelen Intelligencia (válassz nyugodtan, nem a név a lényeg!) mindent áthat, hisz minden Ő maga is Egyben! És bármily sablonosnak is hangzik, de a mindent átható erő az nem más, mint a Szeretet. A tudomány persze kételkedik. Mindent visszavezet biológiára, evolúcióra, véletlenek sokaságára és valószínűség számításra a Világegyetem és az élőlények létrejöttével kapcsolatban. Őszintén szólva nehéz ezt az egész dolgot felfogni és ezernyi kérdés gyűlik fel ilyenkor az emberben. Mi a szerepem ebben a nagy egészben? Van ennek az Intelligenciának megnyilvánulása? Miért történnek rossz dolgok a világban?

Azonban, ha valakit komolyan elkezd érdekelni ez az irány, az nem véletlen és biztos, hogy tapasztalni fog olyan dolgokat, melyekről addig csak hallott. A szinkronicitás, a megérzések felerősödése, az intuíció feléledése, a spontán telepátia és ráérzések, az energiák, a vonzás törvénye és számos más dolog érheti az embert, mely felnyitja a szemét, hogy itt több minden is létezik, melyet a két szemével lát. Mindenki lényeges szerepet tölt be az Univerzumban és hogy bizonyos okkal és céllal testesültünk itt meg. Az Univerzum pedig reagál ránk és őszinte, tiszta, fejlődésre törekvő vágyainkra és minden lehetőséget megad, hogy elérjük céljainkat. Olyan embereket hoz az életünkbe és olyan találkozásokat, melyek biztos, hogy előre lendítenek bennünket. Az Univerzumban mindenkinek helye van, így akár más lényekkel – angyalokkal, szellemekkel, földönkívüliekkel – is találkozhatunk, és kapcsolatba léphetünk velük. A lehetőségek tárháza végtelen.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben