Veréb Tamás színész, énekes

A miskolci születésű Veréb Tamás volt a Fáklya Rádió stúdiójának vendége, a műsorvezetővel pedig arra a lehetetlennek tűnő feladatra vállalkoztak, hogy összesítsék a fiatal művész eddigi munkásságát.

Már miskolci, gimnáziumi évei alatt is rendszeresen játszott a - dr. Lénárt Attila vezette - Diákszínpadon, ezt követően zenei tanulmányait a miskolci Egressy Béni Zeneiskolában folytatta, de megfordult Földessy Margit Színitanodájába is.

Színpadon egyébként először 9 éves korában állt a Miskolci Nemzeti Színház Isten pénze című darabjában, de nem maradt el a fiatal sikere, hiszen ezt követően a Carmenben, A Kölyök című musicalben és a Valahol Európában is játszott. 2010-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Szegény gazdagok és a Robin Hood musicalek ősbemutatóiban kapott szerepet, míg előbbit a József Attila Színházban is játszhatta az évadban.

Ambícióját nem kímélve ebben az időszakban is rendszeresen vett részt magyar és nemzetközi énekversenyeken, fellépett musical rendezvényeken, jótékonysági gálákon és mi sem mutathatná tehetségét jobban, mint hogy 2007 és 2010 között négyszer nyerte el a MOL Tehetségtámogató program egyéves ösztöndíját.

Számos főszerepet játszott a Budapesti Operettszínház színpadán, többek között a Mozart!, Miss Saigon, Isten pénze, Szép nyári nap, Fame, Marie Antoinette musicalekben és ha ez még nem lenne elég, színházi pályafutása mellett a The SunCity Rockets nevű zenekar frontembere is, melyet 2015 nyarán alapított zenésztársaival.

Sokaknak talán mégis a 2016-os Sztárban sztár műsorából lehet ismerős, melyet végül meg is nyert, hogy aztán 2017-ben elénekelje az úszó-világbajnokság hivatalos szurkolói dalát, a We Are the Water-t, tavaly, 2020-ban pedig szerepet kapott a Barátok közt című magyar televíziós sorozatban, ahol Székely Csongort szerepében láthattuk.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben