Fémforgács

A 2005 óta működő Fémforgács webzine az évek során több átalakuláson ment át, de ennek lett az eredménye az, amit ma is láthattok, ha ellátogattok a femforgacs.hu oldalra. Jó ideje küldetésünk, hogy a többi hazai online zenei oldalaktól eltérő tartalommal jelentkezzünk, ahol a rock és metal underground bemutatása a cél. A "Fémforgács - egy óra rock és metal a föld alól" című műsorban nem a legismertebb rock és metal slágereket hozzuk el, hanem alászállunk a rock és metal underground bugyraiba és bemutatjuk azokat a hazai és külföldi bandákat, akikre más műsorokban kevés eséllyel bukkantok rá. Mindez csak a Fáklya Rádión minden hétfőn 20-21 óra között!

Epizódok

S2/E16 // 2022. 05. 16.

Ne csak hallgasd a zenét, olvasd is!

Dudich Ákos Official, aki közösségi finanszírozású kiadásban megjelent zenei életrajzok fordítója, kiadója (Konkrét Könyvek). Olyan csapatokról beszélgetünk majd a fordítói és kiadói tevékenysége kapcsán, mint a legutóbbi projektje, a Type O Negative, de volt szó a Faith No More képregényről, mesélt sztorikat a Ministry, a Red Hot Chili Peppers és Megadeth könyvekkel kapcsolatban. Beszéltünk a fordítói és a kiadói dolgokról, a tervekről is.

A másik, hogy szinte napra pontosan egy éve indult el a Fémforgács műsora. \m/

S2/E15 // 2022. 05. 09.

Merch and Roll

Real Pimp Merchandise ügyfeleinek dalaiból válogatott. Ezekről, illetve a merch fontosságáról, az elhivatottságról, a zenéről, kedvencekről is szó esett. A tartalom: Bloodywood, Alestorm, SepticFlesh, Port Noir, Twin Temple.

S2/E13 // 2022. 04. 25.

Best of '90s

Autumn Twilight és a CLUE frontemberével, Snopper Kiss Péterrel idéztük fel a rock és metal szempontjából ezerarcú kilencvenes éveket.

1 / 5

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben