Fémforgács

A 2005 óta működő Fémforgács webzine az évek során több átalakuláson ment át, de ennek lett az eredménye az, amit ma is láthattok, ha ellátogattok a femforgacs.hu oldalra. Jó ideje küldetésünk, hogy a többi hazai online zenei oldalaktól eltérő tartalommal jelentkezzünk, ahol a rock és metal underground bemutatása a cél. A "Fémforgács - egy óra rock és metal a föld alól" című műsorban nem a legismertebb rock és metal slágereket hozzuk el, hanem alászállunk a rock és metal underground bugyraiba és bemutatjuk azokat a hazai és külföldi bandákat, akikre más műsorokban kevés eséllyel bukkantok rá. Mindez csak a Fáklya Rádión minden hétfőn 20-21 óra között!

Epizódok

S2/E24 // 2022. 08. 08.

Felütés

Felütés - Zenei Podcast két készítője György Imre (lásd még Imre Fia Imre, ex-Kilian Zenekar) és Jacsó Miklós · Design volt a vendégem, akikkel beszéltünk a podcastelésről, zenéről, kedvencekről.

Ha nem ismeritek a Felütést, itt az idő pótolni:

"Hetente jelentkező zenei podcast Jacsó Miklóssal és György Imrével, ahol mindig egy-egy nagyhatású, kultikus könnyűzenei lemez vagy dal kerül a reflektorfénybe."

S2/E23 // 2022. 07. 25.

LP Láz

LP Láz facebook csoportban is, az adásban is olyan klasszikus és ikonikus előadók dalaival foglalkoztunk, akik friss anyaggal jelentkeztek a közelmúltban. Ezekhez kapcsolódóan sok minden szóba került a kedvencektől a koncertélményeken át a lemezhallgatós összejövetelekig.

S2/E20 // 2022. 06. 27.

PolymathPR

Fáklya Rádióban egy óra rock és metal a brit Polymath PR zenekarainak aktuális előadóinak dalait mutattuk be.
Első alkalommal volt a stúdióban társ műsorvezetőként Balázs Péter kollégám, akinek cikkeit paff nicknév alatt olvashatjátok a Fémforgácson.
Except One Beth Blade and The Beautiful Disasters Kyle Sevenoaks Onyria The Cassini Projekt Tom Ciurczak Music Wearesovereign Sluka

S2/E18 // 2022. 06. 13.

Fülelő Special

vlogjukról. Kikérdeztem őket, hogyan és miért kezdtek bele, mik a tapasztalataik, milyen terveik vannak.

Szóba került a Kill Monday Management tehetségkutatós zsűrizés is. A műsorban 3-3 hazai kedvencüket is bemutattuk. GyS

S2/E17 // 2022. 06. 06.

Mi az a Kill Monday Management?

Kill Monday Management csapata, akik 360 fokos zeneipari és multimédiás menedzsmenttel foglalkoznak, melynek elsődleges célja, hogy átfogó támogatást nyújtson és a minőségi tartalomgyártásban segítse az új, feltörekvő tehetségeket a metal szcénában. Beszéltünk továbbá a KMM Tehetségkutatóról is.

A zenei tartalom: Auraleak Acid Empire Mad Robots és volt még egy-egy EVERFLOW meg Solidity dal is.

S2/E16 // 2022. 05. 16.

Ne csak hallgasd a zenét, olvasd is!

Dudich Ákos Official, aki közösségi finanszírozású kiadásban megjelent zenei életrajzok fordítója, kiadója (Konkrét Könyvek). Olyan csapatokról beszélgetünk majd a fordítói és kiadói tevékenysége kapcsán, mint a legutóbbi projektje, a Type O Negative, de volt szó a Faith No More képregényről, mesélt sztorikat a Ministry, a Red Hot Chili Peppers és Megadeth könyvekkel kapcsolatban. Beszéltünk a fordítói és a kiadói dolgokról, a tervekről is.

A másik, hogy szinte napra pontosan egy éve indult el a Fémforgács műsora. \m/

S2/E15 // 2022. 05. 09.

Merch and Roll

Real Pimp Merchandise ügyfeleinek dalaiból válogatott. Ezekről, illetve a merch fontosságáról, az elhivatottságról, a zenéről, kedvencekről is szó esett. A tartalom: Bloodywood, Alestorm, SepticFlesh, Port Noir, Twin Temple.

1 / 5

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben