Fémforgács

A 2005 óta működő Fémforgács webzine az évek során több átalakuláson ment át, de ennek lett az eredménye az, amit ma is láthattok, ha ellátogattok a femforgacs.hu oldalra. Jó ideje küldetésünk, hogy a többi hazai online zenei oldalaktól eltérő tartalommal jelentkezzünk, ahol a rock és metal underground bemutatása a cél. A "Fémforgács - egy óra rock és metal a föld alól" című műsorban nem a legismertebb rock és metal slágereket hozzuk el, hanem alászállunk a rock és metal underground bugyraiba és bemutatjuk azokat a hazai és külföldi bandákat, akikre más műsorokban kevés eséllyel bukkantok rá. Mindez csak a Fáklya Rádión minden hétfőn 20-21 óra között!

Epizódok

S4/E19 // 2024. 07. 18.

Markoláb, a pusztai fényevő

Alpárfeszt és a Tiszakécske Session szervezőjeként ismerhetjük. A legújabb zenekarát a bátyjával, Lacival, valamint Czene Dávid dobossal és Béki Tamás basszusgitárossal hozta össze. A Markoláb nevet viselő csapatról és a bemutatkozó EP-ről igyekeztünk minél többet megtudni Tomitól és Zolától a beszélgetés során. A zeneszerzésről, a zenekar YouTube csatornáján (iratkozzatok fel!) megtalálható klipeken át a következő anyagig sok minden szóba került, és persze az Alpárfeszt is szóba került.

A bemutatkozó anyagot itt hallgathatjátok:

https://open.spotify.com/album/5fxSe2rLWcgvac96DqqOSG?si=WtSVzQIGRwydyrVCciAfwA

S4/E17 // 2024. 06. 18.

TanyaFeszt a harmadik tehetségkutatóról és az augusztusi fesztiválról

TanyaFeszt kapcsán, de most a Tálas Sándorral összefoglaltuk, amit az augusztusi VII. TanyaFeszt kapcsán tudni érdemes.

A zenei részt az áprilisi TanyaFeszt tehetségkutató döntőjébe bejutott hat zenekar (Rettenetes Mümők, Pablo and the Escobars, weinkillers, Arcosok Klubja, The Roving Chess Club és Plusz 4 Zenekar) egy-egy felvétele adta.

Tanyafeszt infók: https://tanyafeszt.hu/

S4/E16 // 2024. 05. 28.

Róm Gábriel - thrash metaltól a rockoperáig

Palásti csata 1552 c. viselő rockopera. A nagyszabású mű ötletének megszületéséről, a végleges formába öntéséről is beszélgettünk, valamint szóba került a fizikai kiadvány (CD és a Master-Lab Comics képregénye) is. Természetesen Gábriel kedvencein keresztül némi képet kaphattunk a szerzőről is.

S4/E10 // 2024. 03. 19.

Győrffy András - lényegre törően istenadta

Diract) adott életjelet, aminek apropóján beszélgettünk a zenekar gitáros frontemberével a kezdetekről, a jelenről meg a tervekről is.

A műsorban András kedvenceinek egy részét is kiveséztük, és néhányat ezek közül meg is hallgattunk és kiderül az is, hogy alapvetően inkább rocker, mint metalos.

A műsorban elhangzott dalok playlist-je ITT.

1 / 12

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben