Zöld Kör

Érdekel, hogyan spórolhatsz a környezetvédelemmel? Hol vannak a legszuperebb csomagolásmentes boltok? Gondolkoztál már azon, hogy mitől lehetne jobb az életed? Szeretnél egészségesebben élni? Szoktál meditálni vagy bármilyen önfejlesztő tevékenységet gyakorolni? És még azt is tudod, mi az a tudatalatti? Akkor itt a helyed!

Semmi zöldség, a Zöld kör egy értelmes beszélgetős műsor, ahol a fenntarthatóság, környezetvédelem, spiritualitás és életmód kérdéseit feszegetjük. Ha szeretnél témát vagy vendéget ajánlani, Te magad szeretnél a műsorban részt venni, vagy bármilyen észrevételed van, akkor írj az orsi@faklyaradio.hu email címre!

Epizódok

S1/E25 // 2022. 12. 01.

Gluténmentes kovászolás

Andrási Nórával a kenyérsütés és főzés minden csínjáról-bínjáról, ráadásként azt is megtudhattuk, hogy miért választották a TÉNÉ táplálkozási irányzatot (teljes értékű növényi étrend).

Ha érdekel, ki alkotja a fantasztikus mindenmentes recepteket, hallgassd meg a podcastet!

S1/E24 // 2022. 11. 17.

Közeledj Magadhoz Daróczi Katával

Daróczi Katával az általa alkalmazott módszerekről beszélgettünk. Sajnos technikai problémák miatt csak a műsor második felét sikerült felvenni, így az első szakaszban érintett utaztatás, masszázs, testolvasás, rendszerállítás-célállítás és ringatás kimaradt, cserébe ízelítőt kaphatsz a jövőbeli terveiből és programokból.

S1/E23 // 2022. 11. 03.

Családállítás Kosári Mónival

Kosári Mónival: pontosan mi is ez, hogy működik, mi történik egy családállítás során, gyerekek is mehetnek-e családállításra, illetve a családállítás vezető képzés témáját is érintettük. Móni nagyszerű szemléltető példákat is megosztott velünk, amik segítik a megértést és egészen konkrétan bemutatják, milyen változást érhetünk el életünkben egy-egy családállítás segítségével.

A családi kapcsolatok és családunk tagjai sokkal nagyobb hatással vannak ránk, mint gondoltuk volna, nagyon plasztikusan látható ez a családfa-ábrázolásokon is: hiszen a szálak összeérnek, mindegyik mindegyikkel kapcsolatban van és hatnak egymásra. A Bert Hellinger nevével fémjelzett családállítás során ezeket a kapcsolatokat, a hozzájuk fűződő viszonyokat lehet tisztítani, oldani, ezáltal jobb életminőséget teremthetünk saját magunk és a hozzánk közelállók számára. Ha érdekel a módszer és szeretnél többet megtudni, hallgasd meg a podcastet!

S1/E22 // 2022. 10. 20.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amelynek képviselőjével, Nagyggyörgy Andrással készült beszélgetést hallgathatsz meg ebben a podcastben.

Megtudhatod, hogyan alakult és hogyan működik az Élelmiszerbank, mitől garantált, hogy valóban rászorulókhoz jutnak az ételek, és milyen volt az Adománykonvoj!

Szerintem jó lenne egy olyan világban élni, ahol legalábbis ésszerűen bánunk az erőforrásainkkal, így az ételeinkkel is, és nem aránytalanul sok vagy aránytalanul kevés jutna el bizonyos szegmensekbe, bizonyos emberekhez, és nagy öröm volt számomra, hogy legalább a beszélgetés megvalósításával hozzájárulhattam ehhez a célhoz.

S1/E21 // 2022. 09. 08.

Háborús gyógynövények

Polyák Ágnes gyógynövény botanikussal beszélgetek a háborúk gyógynövényeiről.

A gyógynövények alkalmasak lehetnek betegségek gyógyítására, sebfertőtlenítésre, vitaminok pótlására, lehet őket használni antibiotikumként vagy gyulladáscsökkentőnek. Elég hatékonyak a gyógynövények betegségek gyógyításához? Milyen alap készlettel rendelkezzünk otthon? Ezekre és még sok más kérdésre választ kaphatsz a podcastből.

S1/E20 // 2022. 09. 01.

Fenntarthatóbb mosogatás

Háztartásom hulladék nélkül - Tóth Andival. A mosogatás során rengeteg vizet használunk, de vajon kézi vagy gépi mosogatással lehet ezt a mennyiséget csökkenteni?

Szóba került sok más mellett a mosogatógépek teljes élettartama és a mosogatószerek kérdése. Hiszen nem csak a vízfogyasztás lehet problémás, hanem a vegyszerek, illetve a hagyományos mosogatószivacsok és egyéb eszközök használata során keletkező mikroműanyagok mennyisége is, természetesen azon kívül, hogy az elhasznált eszközök kidobása után mennyi hulladék keletkezik.

Hallgasd meg a podcastet, és hasznosítsd a megszerzett tudást és tippeket, ha szeretnél egy lépést tenni a fenntarthatóbb élet felé!

1 / 3

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben