Zöld Kör

Érdekel, hogyan spórolhatsz a környezetvédelemmel? Hol vannak a legszuperebb csomagolásmentes boltok? Gondolkoztál már azon, hogy mitől lehetne jobb az életed? Szeretnél egészségesebben élni? Szoktál meditálni vagy bármilyen önfejlesztő tevékenységet gyakorolni? És még azt is tudod, mi az a tudatalatti? Akkor itt a helyed!

Semmi zöldség, a Zöld kör egy értelmes beszélgetős műsor, ahol a fenntarthatóság, környezetvédelem, spiritualitás és életmód kérdéseit feszegetjük. Ha szeretnél témát vagy vendéget ajánlani, Te magad szeretnél a műsorban részt venni, vagy bármilyen észrevételed van, akkor írj az orsi@faklyaradio.hu email címre!

Epizódok

S1/E18 // 2022. 08. 11.

Gálik Klára - Kapcsolatok

Gálik Klára volt a beszélgetőpartnerem: a podcastből megismerheted személyes történetét, betekintést szerezhetsz a Kapcsolatok Akadémiáján folyó munkába, mesélünk egy kicsit az újjászületéses transzlégzésről, és azt is megtudhatod, miért olyan fontos, hogy a múltbeli traumák transzformálása mellett a jelenben legyünk, és a jövőt is tervezzük.

S1/E17 // 2022. 07. 28.

Mindent a napelemrendszerekről

Wagner Solar Hungária Kft. munkatársai, Beleznai Orsolya és Házi Ádám számos kérdésünkre választ adtak. Le lehet választani a hálózatról a napelemrendszereket? Mi történik a tönkrement, elhasznált panelekkel? Mire érdemes odafigyelni a telepítés során? Milyen költséggel jár egy napelemrendszer telepítése? Mi a hibrid üzem?

Hallgasd meg podcastünket, minden kérdésedre választ kaphatsz!

S1/E14 // 2022. 07. 07.

Greenpeace-szel a fenntarthatóságról

Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampány-felelősével beszélgettünk a fenntarthatóság különböző témáiról. A szárazság miatt sok településen vezettek be vízkorlátozást, de vajon a klímaváltozás miatt?

Az egyéni felelősség kérdése, vagy inkább rendszerszintű változások és szabályozások szükségesek ahhoz, hogy fenntarthatóbb legyen az életünk? Eddig meg voltam róla győződve, hogy kizárólag rajtunk, egyéneken és a mi viselkedésünkön múlik a jövőnk, azonban András rávilágított a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

S1/E12 // 2022. 06. 09.

Életmódváltás felsőfokon

Veres István vezető tanácsadó-mentorral beszélgettünk az életmód különböző aspektusairól. Az élet szinte minden területét érintettük: a szellemi fejlődés, a fizikai egészség kategóriáin belül leginkább a vízfogyasztás, víztisztítás szükségessége és a „méregtelenítés” helyett a test tisztítása is szóba került.

Mindennap rengeteg potenciális méreggel és szennyező anyaggal találkozunk, emellett az úgynevezett minőségi éhezés miatt a testünk sem feltétlenül jut megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz. Ha szeretnél többet megtudni erről, hallgasd meg a podcastet!

S1/E10 // 2022. 05. 26.

Fehérjemítosz és vegán sporttáplálkozás

Varga Balázzsal: kiderült, hogy egyáltalán nem szükséges állati eredetű fehérjét fogyasztani az egészséges élethez, és bizony ha valóban egészségesek szeretnénk lenni, akkor az élet 6 pillérével is kell foglalkozunk, nem csupán a tányérunkkal.

A vegán életmód alapvetően magában hordozza a nem ártás szellemét, amibe az is beletartozik, hogy saját magunknak sem ártunk. Ha érdekel, hogy mit mond erről egy sporttáplálkozással foglalkozó szakértő, mennyire fenntartható a vegán életmód, akkor hallgassd meg a podcastet!

S1/E9 // 2022. 05. 19.

Telepátia és gondolatátvitel

Paulinyi Tamással beszélgettünk a parapszichológia néhány területéről. A telepátia és gondolatátvitel hasonlóságai és különbségei, illetve ezen képességek hétköznapi megnyilvánulásai is szóba kerültek.

Vajon csak kiválasztott embereknek vannak különleges képességeik, vagy mindenkiben szunnyad egy kis mag, ami csak a kibontakozásra vár? Van-e szükség módosult tudatállapotra a paraképességek működtetéséhez? Módosult tudatállapotok hogyan idézhetők elő?

Ha érdekelnek a kérdések és válaszok, akkor hallgassd meg a podcastet!

1 / 2

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben