Zöld Kör

Érdekel, hogyan spórolhatsz a környezetvédelemmel? Hol vannak a legszuperebb csomagolásmentes boltok? Gondolkoztál már azon, hogy mitől lehetne jobb az életed? Szeretnél egészségesebben élni? Szoktál meditálni vagy bármilyen önfejlesztő tevékenységet gyakorolni? És még azt is tudod, mi az a tudatalatti? Akkor itt a helyed!

Semmi zöldség, a Zöld kör egy értelmes beszélgetős műsor, ahol a fenntarthatóság, környezetvédelem, spiritualitás és életmód kérdéseit feszegetjük. Ha szeretnél témát vagy vendéget ajánlani, Te magad szeretnél a műsorban részt venni, vagy bármilyen észrevételed van, akkor írj a sales@faklyaradio.hu email címre!

Epizódok

S1/E9 // 2022. 05. 19.

Telepátia és gondolatátvitel

Paulinyi Tamással beszélgettünk a parapszichológia néhány területéről. A telepátia és gondolatátvitel hasonlóságai és különbségei, illetve ezen képességek hétköznapi megnyilvánulásai is szóba kerültek.

Vajon csak kiválasztott embereknek vannak különleges képességeik, vagy mindenkiben szunnyad egy kis mag, ami csak a kibontakozásra vár? Van-e szükség módosult tudatállapotra a paraképességek működtetéséhez? Módosult tudatállapotok hogyan idézhetők elő?

Ha érdekelnek a kérdések és válaszok, akkor hallgassd meg a podcastet!

S1/E8 // 2022. 05. 12.

Shunt-ös Életek

Shunt-ös Életekről. A kisgyermekeknél előforduló hydrocephalus (magyarul vízfejűség) olyan betegség, amelynek során a koponyaüregen belül az agyvíz túlságosan felszaporodik az agyállomány rovására. Ennek kezelésére egy speciális eszköz, shunt kerül beültetésre, így a gyermek élete kis kellemetlenségek árán teljes lehet.

Nagyon sok múlik ebben az esetben is a személyes hozzáálláson, és azon, hogy a lelki támogatást biztosító közeggel tudjon kapcsolatba kerülni a szülő.

S1/E7 // 2022. 05. 05.

Méregtelenítés az Ayurvéda tükrében

Belső Ragyogás – Pócza Barbara-tól. Merre indulj, ha csak most kezdenéd? Szeretnél egészségesebben élni? Podcastünkből megtudhatod, mi a méregtelenítés és mi nem az, hogyan tisztulhatsz természetesen és egészségesen, mi a különbség a böjt, diéta és méregtelenítés között - mindezt az ayurvéda sokezer éves tudományának tükrében.

Mérges vagy? Tisztulj és gyógyulj!

S1/E5 // 2022. 04. 21.

Milyen zsiradékon főzzünk vacsorát?

Tóth Andival beszélgettünk a fenntartható háztartási zsiradékokról. Kókuszzsír, sertészsír és egyéb állati eredetű zsiradékok; napraforgóolaj, pálmaolaj és egyéb ínyenc salátaolajok is előkerültek a polcról az adás alatt.

A témától kissé elkanyarodva körbejártuk a fenntarthatóság "kellemes mellékhatásait", az anyagi vonzat kérdését és a hulladékanalízist is, személyes tapasztalatok és történetek keretében. Végül arra jutottunk, hogy a zero waste alapelveire támaszkodva (refuse, reuse) gyakorlatilag bármilyen fenntarthatósági kérdés eldönthető.

S1/E4 // 2022. 04. 14.

Felelős állattartás - Terra Akva

Terra-Akva kiállítás főszervezőjével. Meghallgathattuk az idei kiállításról szóló beszámolót, személyes tapasztalatokat, a jövő évi terveket, és hogy merre érdemes elindulni, ha társállatot szeretnénk tartani. Új hallgatót köszöntöttünk egy boa constrictor személyében is!

Bár az állatokkal egyelőre még mi sem tudunk interjút készíteni, színes műsoraink és formabontó kereteink lehetővé teszik, hogy a kliséken kívül elhelyezkedve igazi értéket és tartalmat teremtsünk, és együtt vigyük a Fáklya lángját!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben