Körforgás, szabadság és önismeret a SoulmindWorld közösségben

Aki a spirituális úton elindul, vagy válaszokat, vagy megoldásokat keres. Milyen irányba lépjünk, kihez forduljunk, milyen információkban bízhatunk? A SoulmindWorld lehetőséget biztosít arra, hogy több technikával elköteleződés nélkül megismerhess!

A spiritualitás az én olvasatomban nem egy megfoghatatlan eszmény, nem a felhők tetején ülve születik meg magától a Nagy Csoda – ez inkább egy út: önismeret, változás, változtatás, alázat és szeretet hegycsúcsaira kapaszkodva tisztul ki az a fény, tisztaság és erő, ami önmagam vagyok. A SoulmindWorld közösségének tagjaival megismerkedve azt vettem észre, hogy ezek az elképzelések nem is annyira légből kapottak, hiszen Őket is hasonló célok motiválják.

Programok a közösségben

A különböző eseményeket (például jóga, meditációs workshopok, szabad tánc, hangfürdő, mesemeditáció, elvonulás, bodywork, családállítás) azért támogatják, hogy az embereknek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a különböző spirituális technikákat kötelezettségmentesen és kis kockázattal kipróbálhassák. Legyen elérhető mindenki számára egy-egy esemény kedvező áron vagy adott esetben teljesen díjmentesen, hogy minél többféle nézőponttal megismerkedhessünk. Az események azért is nehezen definiálhatók, mert a SoulmindWorld teret engedek a kreativitásnak és alkotásnak, összetett, ötvözött technikák jelennek meg, tehát a szervezők kitalálhatnak teljesen új dolgot, ami sehol máshol és soha máskor még nem volt.

Érdekes és izgalmas élményeket tudnak szerezni az emberek: ez egyfajta lehetőség arra, hogy a nálunk szervezők, előadók kiélhessék a kreativitásukat, és alkothassanak valami újat. Ami meg a résztvevőknek is nagyon szuper lehetőség, hiszen ilyenek újszerű eseményekre tudnak eljönni, amivel máshol még esetleg nem találkoztak.

Rám mindig meggyőző erővel hat, amikor azt hallom, hogy egy adott tanító a materiális világból már valamilyen nagyobb megvalósítás után lépett a spirituális útra. Miért? Mert egy gyógyszerész, végzett orvos, IT szakember, programozó vagy egy tervezőmérnök nagyon jól ismeri az anyag tulajdonságait és korlátait, és ha ezek után is az a véleménye, hogy a nem megfogható világ, transzcendens élmények fontosak, az nekem egy erős hitelesítés. A SoulmindWorld alapító tagjai között is sokan vannak, akik hasonló gondolatra jutottak és arra, hogy bár a XX. század a technikai és tudományos fejlődésről szólt, a XXI. század kihívása inkább az lehet, hogy kezdjünk el befelé utazni és foglalkozzunk önmagunkkal.

Ha azt nézzük, mi a víziója az egésznek, akkor ahogy a nevünk: SoulmindWorld is mutatja, ez egy felület, ahol az emberek egy önismereti lehetőséget kapnak – egy kipróbálási-megtapasztalási lehetőséget azokban a dolgokban, amik a lélek és az elme világában vannak. A vallásoktól kezdve rengeteg a különböző tanítás, iskola, módszertan, technika és nagyon sokféle eszköz van, amiben teljesen el tud veszni az ember. Mi így segítünk eligazodni, hogy a saját palettánkon megjelenítjük a végtelen lehetőségeket és ezen kívül kedvezményes áron vagy akár ingyen el tudsz menni kipróbálni egy technikát, hangfürdőt, 3 alkalmas meditációs workshopot vagy bármit, és utána majd Te kiválasztod, hogy melyik irány szimpatikus Neked.

Baráti társaságból közösségi összefogás

A közösség egy baráti társaságból alakult, akikben tulajdonképpen egyetlen közös dolog van: érdeklődés a nem fizikai, láthatatlan dolgok iránt: van itt reiki, pránanadi hipnotizőr, 5 elem rendszer szakértő, taoista, buddhista és parapszichológus is. Így létrehoztak egy szinte teljesen egyedi és formabontó egyesületet, egyrészt azért, hogy megnézzék, mi történik, ha néhány különböző érdeklődésű ember egy biztonságos közös térben megosztja a gondolatait; másrészt pedig, hogy tanuljanak egymástól: nyitottan, elfogadóan a különbözőségek iránt és megvitassák az élet nagy kérdéseit. A SoulmindWorld „alapkövei” között ma is megtalálható ez a típusú szabad véleménynyilvánítás – amellett, hogy szerencsére már annyira kibővült az egyesület, hogy lehetőségük van „külsős” szervezőket támogatni. Kitűzött céljaik között szerepel az események típusainak és számának bővítése, és hogy a jövőben akár az összes eseményük díjmentes legyen, tehát ne legyen szükség semennyi részvételi díjat fizetni, hanem saját forrásból tudják fedezni a költségeket.

A közösség nyitott, mind a szervezők, mind az érdeklődők számára: a SoulmindWorld Facebook oldalán lehet tájékozódni az aktuális eseményekről. Szervezőként pedig a megadott SoulmindWorld - szakmai, szervezői közösség csoporthoz csatlakozva lehet pályázni saját eseményekkel, illetve feladatot vállalni aktuális kiírások alapján. Jelenleg 5-10 esemény van egy hónapban, ezt szeretnék bővíteni és teret adni továbbiaknak. Az egyik cél, hogy népszerűbbé váljon az önismeret, ezért ezt az elkezdett úton folytatni: bővülni, növekedni, hogy egyre több ember ismerje meg a lehetőséget, egyre több előadó legyen, és végső soron a résztvevők számára teljesen ingyenessé váljanak az események.

Közös célok, közös döntések

A hatékonyság, működőképesség és demokrácia megvalósítása folyamatos kihívás az egyesület életében, itt a sokszínűség egyszerre előny és hátrány. A felülről szerveződő autokratikus irányítással szemben náluk nincs egyetlen dedikált vezető sem szellemi, sem fizikai értelemben, ami időnként meghosszabbítja a döntések folyamatát. Az értékteremtés így valósul meg tiszta elvek mentén, ahogy azt minden tag teljes szívvel elfogadja.

és amellett, hogy ennyi mindent mutatunk, az is nagyon fontos, hogy bent van a válasz, mindenkinek belül a szíve mélyén. Akkor nem fog eltévedni az ember, ha ezt tudja…

Ha szeretnél ennek a lélek – elme – világ körforgásnak a részese lenni, akkor bátran menj el a SoulmindWorld egyik eseményére, vagy pályázz szervezőnek és teremtsd meg a saját utadat. Ha pedig megteheted és szívesen adsz az értékteremtésbe, köszönettel fogadják adód egyházi 1%-át, amellyel a Spirituális Fejlődést Támogató Közösség által működtetett SoulmindWorld-öt támogatod a 2374-es technikai számon. Ha úgy kényelmesebb, a felajánlásod megteheted ezen a linken keresztül is.

Körforgásként így tudjuk visszaszolgáltatni az embereknek a ránk bízott 1 %-okat. Mert az életnek nem arról kellene szólnia, hogy pörgessük egész nap a to-do listánkat és tapossunk a mókuskerékben, hanem arról, hogy érezzük jól magunkat és tiszteljük meg saját magunkat azzal, hogy azt tesszük, ami boldoggá tesz. Így egy harmonikus szinergiában együtt élhet akár a tudomány és a spiritualitás is, ha valaki ebben találja meg magát.

Ha tetszett a cikk, hallgassd meg a SoulmindWorld aktivistáival, Ádámmal és Timivel készült podcastet is ezen a linken!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben